Rich Moore- Wreck-It Ralph

2013 En İyi Animasyon dalında Oscar'a aday olmuş film. 90'ların atari salonlarında oynadığımız oyunların kötü kahramanlarının dramlarına bakıyor. İyi gözükenin kötü olması ve kötü görünenin aslında iyi olması bahis mevzu. Elden geldiğince filmde oyunların oynandığı zamanlardaki görüntü formatlarıyla yer almasına çalışılmış. Eğer siz de çocukluğunuzu 90'lı yıllarda yaşamış ve atari salonlarında da zaman öldürmüşseniz sizin de izlerken anılarınız depreşecektir. Kahramanlarınızı ve atari salonlarını hatırlayacaksınızdır. Çocuk filmi mi? Sadece çocuklara yönelik olduğunu düşünmüyorum. Yetişkinlere hitap eden bir konusu var. Ayrıca bence senaryo olabilecek en iyiye yakın şekilde yazılmış. Fakat film içerisinde baştan sona reklam var. Burada filme dair yapım notları yer alıyor.

Ralph: It's just, I gotta say, it becomes kinda hard to love your job... when no one else seems to like you for doing it.

En komik sahnelerinden:


En iyi sahnelerinden:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dostoyevski -İnsancıklar

Rainer Maria Rilke - Dua Saatleri Kitabı/Duino Ağıtları/Bütün Şiirlerinden Seçmeler/Malte Laurids Brigge'nin Notları + Cahit Zarifoğlu - Rilke'nin Romanında Motifler

Ahmet Erhan - Alacakaranlıktaki Ülke/Ölüm Nedeni Bilinmiyor/Ne Balık Ne De Kuş