Bir Devr-i Diyar: İtalya/4. ve 5.Günler

Floransa
Sabah 10 gibi yola çıkarak üç saat sonra Medici, Machiavelli ve Da Vinci'nin yaşadığı şehre vardık: Floransa. Şehrin merkezine çok yakın olan ve iki gün kalacağımız otelimize eşyaları bırakmanın ardından kendimizi şehre bıraktık.

İtalya'daki dış görünüş olarak en güzel Duomo belki de Floransa'dakidir (Santa Maria del Fiore). Kubbesi Rönenans'ın simgesi haline gelen Duomo'nun dibinde bulunmak insanı heyecanlandırıyor. Duomo'nun görünüşü, dışarıdan sade fakat göz alıcı iken içeride yerini sade sadeliğe bırakıyor. Fakat kubbenin iç yüzünde resmedilenler insanı ürkütüyor. 463 merdivenle kubbenin tepesine çıkarak şehrin manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz, yada daha önce çıkan birinin yazdığı şekilde "Compare to the stairs in your life, it's NOTHING!" dersiniz. İsterseniz yandaki çan kulesine çıkarsınız ki ben, kubbeyi karşıdan görebilmek adına oraya çıkmış olmayı dilerdim.





Ayağınız düştüğünde görmeniz gereken yerler: Michelangelo'nun "David" heykelinin orijinalinin yer aldığı Galleria dell Accademia (dışarıdaki upuzun kuyruktan dolayı ben girmekten vazgeçtim, şehrin çoğu yerinde bu heykelin kopyalarını görebilirsiniz), Galleria degli Uffizi (şehrin en büyük müzesi fakat ben yine çok uzun kuyruktan dolayı vazgeçtim), Ponte Vecchio (nehir üstündeki köprüye inşa edilmiş bir sıra renkli pencereler ki hem gece hem gündüz görmek zevkli), San Lorenzo ve en önemli meydanları olan Piazza della Signoria (David heykeli ilk önce buraya koyulmuş sonradan kopyası bırakılarak orijinali Galleria dell Accdemia'ya taşınmış, Neptün Çeşmesi hala bu meydandadır) ve Piazza della Republica'dır.



Eğer nehri geçer karşıdaki Piazza della Michelangelo meydanına giderseniz şehri çok daha güzel görebilirsiniz. Ve yine burada sizi bir David heykeli kopyası karşılar.
Pisa
Arabamız var iken ve Pisa bize çok yakınken gitmemek olmazdı. Küçük bir semt. En ünlü meydanı, en ünlü eseri Torre Pendente di Pisa, yani Eğik Kule'nin yer aldığı Piazza dei Miracolide (Mucizeler Meydanı demekmiş). Çok birşey yok fakat insanların kulenin eğikliğini dalgaya alan fotoğrafları çekme istekleri ilginç görüntüler ortaya koyuyor.


Lucca
Dönüşte de etrafını saran surlarıyla ünlü Lucca'yı da görelim dedik fakat gördüğümüz surlar ve surların üzerine yapılmış koşu yolu idi.


Yorumlar

  1. Yine çok güzel yerler çok güzel notlar maşallah bunları böyle derleyip yazmak da marifet ister

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

teşekkürler, thanks, danke, gracias :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dostoyevski -İnsancıklar

Rainer Maria Rilke - Dua Saatleri Kitabı/Duino Ağıtları/Bütün Şiirlerinden Seçmeler/Malte Laurids Brigge'nin Notları + Cahit Zarifoğlu - Rilke'nin Romanında Motifler

Ahmet Erhan - Alacakaranlıktaki Ülke/Ölüm Nedeni Bilinmiyor/Ne Balık Ne De Kuş