Bir Devr-i Diyar: İtalya/6.Gün

San Gimignano
Floransa'nın altını üstüne getirdikten sonra tekrardan yola koyulduk. Önceden plan yapmadığımızı söylemiştim, her akşam sonraki gün ne yapabiliriz'e bakıyorduk. Yolumuz üzerindeki San Gimignano'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer aldığını öğrenince uğrayalım dedik. İyiki de demişiz. Çünkü gittiğimizde evleri ve sokakları bakımından ortaçağda kalmayı başaran etrafı surlarla çevrili Roma Total War'daki şehirlervari küçük bir semt ile karşılaştık. Buranın meselesi, günümüze kadar kalmayı başaran 13 kulesi imiş. Ve bu kulelerin tepesine çıkabilir, şehri yukarıdan seyredebilirsiniz.






Pienza
Madem arabamız var Pienza'yı da görelim istedik. Dağın tepesinde bir yer. Bizim Anadolu'daki dağ yamacı boyunca  bir tarafı uçurum iki şeritli yoldan bir saatten fazla giderek ulaştık. Karşımızda San Gimignano'nun daha yüksekteki versiyonu vardı.















Siena
Ve Siena'ya doğru yola koyulduk. Bu gece Siena'da kalacaktık. Otele eşyalarımızı yerleştirdik. Ardındna şehrin en ünlü meydanına, Piazza del Campo, gidip yemeğimizi yedik ve R.Madrid-B.Dortmund maçını izledik. Şimdiye kadar gördüğüm meydanlardan çok farklı bir meydan idi, yataydı. Ve şimdiye kadar gördüğüm en ilginç Duomo da bu şehirdeydi; siyah beyaz renkte bir dış cephesi vardı.




Yorumlar

Yorum Gönder

teşekkürler, thanks, danke, gracias :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dostoyevski -İnsancıklar

Rainer Maria Rilke - Dua Saatleri Kitabı/Duino Ağıtları/Bütün Şiirlerinden Seçmeler/Malte Laurids Brigge'nin Notları + Cahit Zarifoğlu - Rilke'nin Romanında Motifler

Ahmet Erhan - Alacakaranlıktaki Ülke/Ölüm Nedeni Bilinmiyor/Ne Balık Ne De Kuş